20 Şubat 2013 Çarşamba

kefaletle serbest bırakıldığını



Kriz beyaz perdeyi vurdu

Avrupa sinemasının önemli lokomotif ülkelerinden Fransa'da, geçen yıl izleyici sayısı bir önceki yıla oranla yüzde 5.9, İtalya'da yüzde 9.9, İspanya'da yüzde 7.3, Yunanistan'da yüzde 8.6, Portekiz'de ise yüzde 12 oranında düşüş gösterdi.

Yine aynı rapora göre, Türkiye'deki sinema izleyicisi bir önceki yıla oranla, yüzde 3.9, Rusya'da ise yüzde 5.8 oranında artış gösterdi.

Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre 2011 yılında gösterimi yapılan bütün filmleri toplam 42 milyon 298 bin 500 kişi izlerken, bu rakam içinde Türk filmlerini izleyenlerin oranı 21 milyon 222 bin 541 kişi olarak belirlenmişti.

James Cromwell Tutuklandı

MADISON - Ünlü oyuncu James Cromwell'in, Wisconsin Üniversitesi'nde hayvanlar üzerinde test yapılmasını protesto ederken tutuklandığı bildirildi.

Yetkililer, 73 yaşındaki ünlü oyuncu ile bir arkadaşının düzeni bozmak ve başkalarının huzurunu kaçıran davranışlarda bulunmak suçlamasıyla tutuklandığını, daha sonra kefaletle serbest bırakıldığını açıkladı.

Cromwell, yönetim kurulu toplantısı sırasında, üniversitenin UW-Madison laboratuvarında kafasına metal parçası yerleştirilen bir kedinin resmi olan pankartı açmış ve hayvanlar üzerinde test yapılmasını protesto eden açıklamalarda bulunmuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder